Elzevira

Elzevira

De Letters van Utrecht

Oude Gracht 17 augustus 2012

Vanochtend met de fiets over de Oude Gracht in Utrecht. Klaar met de boodschapjes en net weer opgestapt en dan toch weer aan de hand vanwege de verbodsborden:  hier wel fietsers, daar alleen voetgangers, tegen het verkeer in fietsend besluit ik toch maar een brug te nemen naar de overkant waar ik vrijuit mag rijden.  Langs de Oude Gracht valt mijn oog op de letters gebeiteld in een lange band, de woorden sluiten aan een en schijnen een verhaal. Ik  maak rechtsomkeert loop tegen het verkeer in, met de fiets aan de hand tot het begin. 2000 en lees tot 2012. De laatste steen luidt: Vervolg a.s. zaterdag 13.00 uur. 

Maak een paar foto's en bedenk dat het vreemd is dat dit verhaal er al 12 jaar ligt. Waarom valt me dat nu pas op?  Ik ben hier toch vaker op de fiets overheen gereden en heb blijkbaar nooit eerder op de straatklinkers gelet. 

Thuis zet ik de foto's op deze pagina en zoek vervolgens op internet naar het verhaal achter de stenen.  De eerste google hit is raak. Geef een Like af of FB en bezoek: www.delettersvanutrecht.nl

Nieuwe reacties

29.05 | 09:12

De complete CD Upstream of Hauschka and Rob Petit can be find on Spotify

26.07 | 14:31

fugimundi Over the Rainbow by Eric Vloeimans https://www.you...

04.10 | 20:21

Bellissima.....! Een pareltje dat ik vanavond ontdekte langs een progra...

08.08 | 23:34

in the rosy time of year, when the grass was down… making hay in th...